Machiel, eigenaar van Converse Architects, is een bekende architect binnen Wilgenrijk. Naast Uitzicht heeft hij al meerdere keren verschillende huizen in diverse buurten zoals Wevershof, Buitengoed en zelfbouw buurt Goedland mogen ontwerpen. Machiel houdt ervan om traditionele materialen in een eigentijdse versie terug te brengen. Met deze gedachte is hij begonnen aan Uitzicht.

Converse Architects heeft in Wilgenrijk al meerdere keren bewezen dat het combineren van traditionele materialen met een moderne detaillering leidt tot bijzondere huizen. De huizen zijn direct te herkennen.

De ambitie van Uitzicht – individueel, maar in samenhang met de rest – is terug te zien aan de namen als Perspectief, Uitkijk, Aanblik en Vergezicht.
De harmonie tussen symmetrie, verfijnde details en zorgvuldig gekozen materialen creëert een visueel meesterwerk dat de omgeving verrijkt. Uitzicht is dan ook een verdere uitwerking van die kwaliteit, het gebruik van terugkerende elementen, materialen en details zoals dakkapellen, houten geveldelen, zink en handgevormde gemêleerde grijze bakstenengevels.

De moderniseringen gaan verder dan alleen materialen en detaillering, maar worden doorgetrokken in het gehele huis. Zo moeten nieuwbouwhuizen voldoen aan de strenge ‘bijna energieneutraal (BENG)’ eisen. Voor de huizen op Uitzicht gaan we nog een stap verder, deze zijn bijna volledig energieneutraal (ENG). De huizen verbruiken minimaal energie en halen nieuwe energie uit hernieuwbare bronnen zoals, zon, water en bodem. Onder standaard klimaatcondities hebben de huizen op Uitzicht dan ook een totaal energieverbruik van 0. Dit biedt niet alleen een gevoel van onafhankelijkheid, maar ook een gemoedrust voor nu en in de toekomst.

Herkenbaar, zorgvuldig en met oog voor detail en uitvoering is Converse Architects betrokken tot het moment dat u de sleutel van de aannemer ontvangt.

Nieuwsoverzicht