Steeds meer mensen zoeken een ruim huis en tuin nabij groen en belangrijke voorzieningen. Een fijne plek om te wonen, te leven en om thuis te werken. En dat is ook merkbaar in de Woonwinkel van Wilgenrijk. Niet alleen de vraag naar eengezinshuizen is bijzonder groot, ook de interesse in vrije bouwkavels nam de afgelopen tijd toe.

In de buurt Goedland zijn het afgelopen jaar zo’n 40 vrije kavels met oppervlaktes tussen de 480 en 2.390 m2 gefaseerd in verkoop gegaan en allemaal verkocht. En daar zijn we best een beetje trots op! Deze exclusieve buurt is ontwikkeld voor mensen die graag zelf een vrijstaand huis willen ontwerpen en bouwen binnen een kwalitatief hoogwaardige architectuur, de Maassluise School en bijbehorende kwalitatieve verplichtingen. Door de ligging van de kavels en de oriëntatie van de beoogde huizen, voelt wonen in Goedland zeer vrij midden in een groen en lommerrijk landschap. Het is daarnaast dé ideale plek voor kinderen om vanuit de tuin het park in te lopen en heerlijk te spelen op het speeleiland.

Een bijzonder gebied binnen Goedland: Kreek

Landschapsarchitect ECHO ontwierp o.a het groene en parkachtige gebied binnen de buurt Goedland, genaamd Kreek. Zij bedachten de inrichting van de buitenruimte en de basisprincipes voor de huizen. Deze basisprincipes, samen met de ‘Maassluise School’, geven de kopers van de kavels richting en inspiratie bij het ontwerpen van hun huis. Het ontwerp van dit gebied is geïnspireerd vanuit het ‘pocket neighborhood’ principe: een buurt waar een groep huizen gezamenlijk richting een openbaar gebied ligt die volledig autovrij is.

Binnen Kreek liggen de voorzijden van de huizen richting het park of de brede watergang met een natuurlijk speeleiland voor kinderen. Zo wordt ‘binnen’ op een natuurlijk wijze verbonden met ‘buiten’ en ontstaat er een knusse plek met vrij en groen uitzicht. Dit ontwerp is ook geïnspireerd op de historische Weverskade, waar de voorzijde van de huizen richting een autovrij en natuurrijk gebied liggen. De achterkant van de huizen in Goedland zijn te bereiken via een autoluwe toegangspoort, waar de auto onder een carport of in een garage geparkeerd wordt.

De eerste paal is geslagen!

Alle kavels in dit gebied zijn klaar om bebouwd te worden en de allereerste 1e palen zijn al geslagen. De komende maanden zullen vele andere toekomstige bewoners volgen en zal de buurt spoedig vorm krijgen.

Interesse in zelfbouwkavels in Wilgenrijk?

Heeft u ook de droom om uw eigen huis te ontwerpen en te (laten) bouwen? Er komen binnenkort nieuwe zelfbouwkavels in een nieuwe buurt in verkoop! Wilt u automatisch op de hoogte worden gehouden over de details van deze nieuwe buurt, zelfbouwkavels en het verkoopmoment? Schrijf u in voor de nieuwsbrief, dan informeren wij u zodra er meer informatie bekend is. Bekijk ook de ‘Leidraad voor zelfbouw’, dan weet u alvast wat er allemaal komt kijken bij het (laten) bouwen van een zelfbouwhuis.

U kunt ook contact opnemen met de Woonwinkel voor meer informatie. De Woonwinkel is te bereiken via telefoonnummer 085 – 792 82 02, e-mailadres woonwinkel@wilgenrijk.nl of loop gerust even binnen bij de Woonwinkel aan de Weverskade 110 in Maassluis. De Woonwinkel is van maandag t/m vrijdag van 9:00 – 17:00 uur geopend.

Nieuwsoverzicht