Groene Parkwal Voor Recreatie En Wonen In Rust2
Groene Parkwal Voor Recreatie En Wonen In Rust1
Groene Parkwal Voor Recreatie En Wonen In Rust3
Rust in een bruisende regio

Het is geen geheim dat Wilgenrijk grenst aan een belangrijke Rijksweg. Deze Rijksweg, de A20, brengt u vanuit Wilgenrijk met de auto in zo’n 15 minuten in Rotterdam en 20 minuten in Den Haag. De nabijheid van deze snelle route mag natuurlijk niet ten koste gaan van de rust in het woongebied.

Ontwikkeling van een groene parkwal

Om hiervoor te zorgen, is gekozen voor een oplossing die naast stilte ook zorgt voor toevoeging van woonkwaliteit. Over een lengte van 1200 meter verrijst de komende jaren een groene grondwal van maar liefst 12 meter hoog. Deze groene wal, loopt aan de zijde van de weg stijl omhoog, en aan de kant van het woongebied juist zeer geleidelijk omlaag het gebied in.

Geluidswerende en recreatieve functie

Naast deze gebruiksfunctie moet de wal natuurlijk ook dienen als afscherming van het geluid van het verkeer op de Rijksweg. En dat doet hij goed. Zo goed, dat wonen direct aan dit park, eenzelfde geluidswaarde door omgevingsgeluid heeft als de bestaande huizen aan de Weverskade. Daarbij geldt voor verkeer in het woongebied een maximale snelheid van 30 kilometer per uur. Ook dit zorgt ervoor dat het geluidsniveau zeer laag is en bijdraagt aan een prettige stille sfeer. Op deze manier voegt Wilgenrijk kwaliteit toe aan het woongebied. Kwaliteit in wonen en in de omgeving.

Planning en realisatie

De parkwal krijgt een uitgebreid groen en recreatief programma waarvan we u steeds meer kunnen laten zien. Voor de realisatie van de parkwal is landschapsarchitect ECHO de uitvoerende partij. In de volgende video vertelt Filippus u meer over de gave plannen en de inrichting van de parkwal.

De parkwal zal worden opgedeeld in verschillende vakken met elk een eigen thema. Op deze manier kan iedereen zijn eigen favoriete plek vinden, waarbij drukte en rust in beide gevallen kunnen worden opgezocht. Zo zal er ruimte komen voor vele soorten natuurlijke speelelementen. Moet u uw kinderen eens voorstellen om van boven naar beneden van de parkwal af te glijden, weer naar boven te klauteren en tussendoor hutten te bouwen. Of een fanatiek potje te voetballen met de buurtkinderen op een sportveld. Speelgeluk voor jong en oud!

Er is niet alleen aan de kinderen gedacht. Ook komt er ruimte voor rust, ontspanning en beleving. Rust uit op een van de vele bankjes na een wandeling in het park. Ontspan tussen de groene beplanting, met de zuiderzon op uw gezicht. Pluk tussendoor wat vers fruit van één van de vele eetbare bomen. Dat is nog een ultiem genieten in uw eigen woongebied! Ziet u uzelf al zitten?

Parkwal 2022 Video beeld 1
Parkwal 2022 Video beeld 3
Parkwal 2022 Video beeld 4
Parkwal 2022 Video beeld 2
Parkwal 2022 Video beeld 5
Nieuwsoverzicht