Persbericht 19 maart 2024

Bij onderzoeken op het meest noordelijke gedeelte van de dijkpolder, gelegen in woongebied Wilgenrijk, zijn archeologische vondsten gedaan. Deze kunnen wellicht een boeiend inzicht gaan geven in het gebruik van dit gebied in de Romeinse tijd en de Late Middeleeuwen.

De vondsten van onder meer aardewerk, botten, sporen van bewoning en waterlopen geven aanleiding om te beoordelen of op deze plek mogelijk een nederzetting was met enkele huizen in de Romeinse tijd. Ruim 2.000 jaar geleden werd deze plek waarschijnlijk al als ‘goed wonen’ bestempeld!

Geen vertraging ontwikkeling woongebied

Het is begrijpelijk dat er speculaties zijn ontstaan over mogelijke vertragingen als gevolg van archeologische ontdekkingen. Gelukkig kunnen wij melden dat deze vondsten de realisatie van het woongebied Wilgenrijk niet vertragen omdat het in een ander, en nog te ontwikkelen gedeelte, van het gebied ligt. De reeds verkochte huizen aan de meer zuidelijke kant van het woongebied en de buurten die in verkoop zijn en gaan, worden dan ook zonder oponthoud (verder) gebouwd en ontwikkeld.

De ontwikkelplannen voor de noordelijke kant van Wilgenrijk zullen ook doorgaan, zij het met een tijdelijke wachtperiode in afwachting van de uitkomsten van de archeologische onderzoeken.

Over Wilgenrijk

Wilgenrijk is een bijzonder stukje Nederland gelegen tussen Rotterdam en Den Haag, nabij Maassluis, Delft, de Hollandse kust en het natuurgebied Midden-Delfland. Het woongebied kenmerkt zich door zijn landelijke, groene en waterrijke omgeving, waardoor het de schoonheid en kracht van Holland in zijn meest pure vorm uitstraalt. Het biedt een zeldzame rust die niet vaak te vinden is in de drukke Randstad.

Als gebiedsontwikkelaar streeft Wilgenrijk B.V. ernaar om het woongeluk van bewoners zo groot mogelijk te maken. Woongeluk gaat verder dan alleen wonen; het draait om de totale ervaring van leven in een gebied waar alles klopt. Dit streven wordt ondersteund door kernwaarden als 'echt', 'ontspannen', 'Hollands' en 'mooi'. Door aandacht te besteden aan deze kernwaarden ontstaat en groeit het woongeluk voor de bewoners.

=================================================================================

Voor informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met E. Diepstraten. ediepstraten@wilgenrijk.nl

Nieuwsoverzicht