Vandaag, precies 10 jaar geleden, werd de naam Wilgenrijk vastgesteld na goedkeuring van het bestemmingsplan. In deze afgelopen 10 jaar heeft het gebied zich ontwikkeld tot een echt woongebied waar inmiddels al ruim 500 families genieten van goed wonen.

In deze 10 jaar maakten we kennis met de volgende buurten:

Tijdlijn

Ook de komende jaren blijft het woongebied zich ontwikkelen en kijken we uit naar nieuwe ontwikkelingen zoals Eigengoed en nieuwe buurten op de eilanden en langs de lanen en hoven.

====================================================================

Lees hieronder het persbericht uit 2014:

Persbericht

Maassluis, 5 februari 2014

Kwaliteit voert boventoon in rustige ontwikkeling

Wilgenrijk: woongeluk in de Dijkpolder

Wilgenrijk is vanaf vandaag de naam voor het ontspannen woongebied in de Dijkpolder bij Maassluis. De naam is gelanceerd na de vaststelling van het bestemmingsplan voor het gebied op 4 februari jongstleden. Wilgenrijk geeft uitdrukking aan de sfeer en kwaliteit die de makers voor ogen staat. Hun ambitie is om de unieke kwaliteiten van de Weverskade mee te nemen in het hele plangebied. De gerenommeerde ontwerper Sjoerd Soeters zegt hierover: “Zo’n kleinschalige, intieme sfeer wordt in Nederland te weinig gemaakt. Een plek waar je tot rust komt als je aankomt in je buurt, met water, wilgenlaantjes en zorgvuldig ontworpen, mooie huizen. Dat is een droom die we hier gaan realiseren.” Niet alleen lokaal, maar ook regionaal blijkt sterke behoefte aan dit woonmilieu en sfeer. De gemeenteraad van Maassluis stelde met volle overtuiging het bestemmingsplan vast.

Echt, Ontspannen, Hollands en Mooi
Wilgenrijk wordt gemaakt in een groene, waterrijke setting. Er komen kleine woonbuurten, eilanden omgeven door water en groen en een rustige klassieke buurt. De woorden ‘echt, ontspannen, Hollands en mooi’ zijn leidraad voor het betrokken team van Wilgenrijk. De Maassluise School - een eigen unieke stijl voor architectuur en buitenruimte in het gebied – zorgt voor eenheid en kwaliteit. Geen huis is straks hetzelfde, terwijl het toch duidelijk familie is. In het grootste deel van het gebied zien we vooral ruime kavels met vrijstaande huizen en twee-onder-een-kaphuizen. Hier en daar staan huizen in korte rijen. Toekomstige bewoners kunnen rekenen op een omgeving waar straks ook de nodige bijzondere voorzieningen zijn zoals een comfortabel hotel een paar winkeltjes. Je rijdt er rustig, met de fiets ben je zo in het historisch centrum van Maassluis, kinderen kunnen ravotten in het groen en banjeren bij het water. Kortom, de makers staat een sfeer voor ogen die in Nederland niet eerder is vertoond.

Bijzondere nieuws verspreidde zich al…
Inmiddels maken de eerste nieuwe bewoners hun plannen voor het eerste hof aan de Weverskade: Wevershof, een buurt geïnspireerd op een landelijk boerenerf. Direct achter het hof en parallel aan de Weverskade ontstaat een smalle boerenlintweg waar in een landelijke sfeer de kwaliteiten worden doorgezet. Het nieuws over de bijzondere plannen verspreidt zich tot nu toe vanzelf en wekt zoveel nieuwsgierigheid dat de eerste kavels zijn verkocht zonder dat er ruchtbaarheid aan was gegeven. Dat verandert binnenkort. Via www.wilgenrijk.nl kunnen belangstellenden op de hoogte blijven van de buurten of eilanden die beschikbaar komen. De verwachting is dat Wilgenrijk rustig tot stand komt, met steeds een buurt van tien tot ongeveer dertig huizen.

Klein, betrokken team waakt over kwaliteit
Wilgenrijk wordt gemaakt door een betrokken team, gevestigd aan het oude lint, de Weverskade. Zij werken onder anderen samen met Proper Stok/Heijmans, een ontwikkelaar die garant staat voor bijzondere projecten. De gemeente Maassluis verwelkomt de ontwikkeling van zo’n bijzonder gebied en werkt intensief samen met Wilgenrijk BV.

Nieuwsoverzicht