Buitengoed Fase 2 Impressie Onderling

Mooi wonen, Buitengoed

Buitengoed is een groene, waterrijke en open buurt met dorpse sfeer. De buurt is geïnspireerd op de statige wijk Kralingen in Rotterdam: brede lanen, vijvers, oevers, een park. Straten die slingeren, kleine binnenhoven, een fijne leefomgeving. Buitengoed heeft een ongekende woonvariatie met circa 200 huizen die sterk in type en uitvoering variëren en bevat zowel koop- als huurhuizen. Kleinschalige appartementengebouwen volledig in architectuur van de omliggend huizen, treft u er ook.

Buitengoed bestaat uit:

 • Onderling: 19 huizen
 • Lichtval: 10 appartementen en 18 huizen
 • Verreweg: 10 appartementen en 22 huizen
 • Ritseling, Onderling en Doorkijk: 39 korte rijhuizen, schrijf u in voor voor het huis van uw voorkeur tot 16 april 2020 12.00 uur
 • Laatste fase Buitengoed
Buitengoed

Wonen in Buitengoed

Buitengoed is geïnspireerd op het statige Rotterdamse stadsdeel Kralingen. Een jaren dertig wijk met aaneengesloten herenhuizen, groene avenues, weelderige groene parken en vijvers omringd door villa’s. Deze warme en sfeervolle jaren dertig architectuur hebben zij in Buitengoed teruggebracht. Met veel aandacht voor details, zoals bijzonder metselwerk en grote gootoverstekken. In Buitengoed heeft elke laan zijn eigen unieke sfeer en karakter door materiaalgebruik en groen. Alle huizen worden ontworpen binnen de ontwerpfilosofie de “Maassluise School”. Binnen deze filosofie is er eenheid, ruimte voor variatie en een hoge mate van kwaliteit.

Over Buitengoed
Plankaart 061119

Kenmerken

 • Groene, rustige en statige buurt met veel bijzondere plekken zoals vijver, parktuin en waterranden
 • Gefaseerde verkoop van ongeveer 200 huizen, vrijstaand, twee-onder-een-kaphuizen, korte rijtjes, appartementen
 • Zo’n 70% koophuizen en 30% vrije sector huurhuizen
 • Zeer groene inrichting in aansluiting op Cornelis van de Lelylaan en Parkwal
 • Hoogwaardige architectuur diverse architecten volgens Stijlboek Maassluise School
 • Stijlvol en natuurlijk kleur- en materiaalgebruik
 • Kernwaarden: groen, water, park, binnenhoven, architectuur, rust
Waar In Wilgenrijk
Kenmerken

Gestart: verkoop nieuwe fase Buitengoed

Sinds 2 april 2020 om 12.00 uur is Buitengoed online in verkoop gegaan met 39 korte rijhuizen. De stijlvolle korte rijhuizen aan de lanen Ritseling, Onderling en Doorkijk bevinden zich elk in een laan met een eigen unieke uitstraling. De huizen aan de laan Ritseling hebben een schitterend uitzicht over het water. De korte rijhuizen aan de laan Onderling staan rond de vijver. Dit geeft een wijds uitzicht over een speelse groene omgeving. Aan de prachtige hoflaan komen de huizen van Doorkijk met een stadse uitstraling.

De woonoppervlaktes zijn circa tussen de 120m² en 148m² in de stijl van de Maassluisse School met variatie in kleur van metselwerk en dakpannen. De huizen hebben standaard 3 slaapkamers en een vrij indeelbare zolder. Vanaf € 345.000,- v.o.n..

De inschrijving voor Buitengoed sluit op 16 april 2020 om 12.00uur. Schrijf u hieronder direct in.

Verreweg16

Verreweg

De architectuur langs de laan Verreweg is statig en afwisselend. De herenhuizen hebben een eigen karakter, stijl en kleurenpalet. Doordat deze unieke herenhuizen gevarieerde daken hebben, ontstaat er een sierlijk schouwspel die u aan de jaren dertig laat denken. Alleen zult u al snel merken dat de herenhuizen gebouwd zijn met bewezen duurzame materialen zoals hardsteen, handvorm-bakstenen, keramische- oudhollandse pannen, zink en hout. Over elke entree is nagedacht en zorgvuldig uitgewerkt tot een statige entree met klassieke verhoudingen.

Uw eigen huis aan de laan Verreweg uitkiezen? Dat kan met de Woonconfigurator van de ontwikkelende bouwer ABB Groep van de huizen aan de laan Verreweg via onderstaande knop.


Woonconfigurator
Woonconfigurator
Lichtval Buitengoed

Lichtval

Doordat Lichtval aan het park en de waterkant ligt, is er veel ruimte, met groen en water voor de deur. Aan het hof Lichtval vindt u 18 rijhuizen, die dankzij de splitlevel, aan de achterzijde ramen heeft van wel 3.60 meter hoog. De rustige ingang bevindt zich aan de lagergelegen hofzijde en de grote woonkamer en keuken op een hoger niveau die een prachtig wijds uitzicht heeft over het water.

Loop samen met de kinderen langs het kleinschalige appartementengebouw naar het park, waar u zich even in een groene oase kan terugtrekken. Dit luxe appartementengebouw met tien appartementen, waarvan vier benedenhuizen met tuin, vier appartementen op de eerste verdieping en loft appartementen in de kapconstructie, is gelegen aan de parktuin.

Onderling

De gekromde laan Onderling leidt u door een open buurt met een ontspannen en dorpse sfeer. De gevels zijn voorzien van een rijke detaillering. Het metselwerk verspringt en verschilt in kleur. Er is variatie tussen de gevels van de hoekhuizen en de luifels bij de voordeuren. Tussen het park en de buurtvijver komen 19 korte rijhuizen met zuidelijk gelegen tuinen aan de hofjes van Lichtval.

Onderling
de laan Onderling
Huizen in Buitengoed
Buitengoed Beelden Aanzicht Stippellijn Lichtval27 E Front 1600x900
Appartement
153 m2
525.000 - 527.500
Gevel Doorkijk 12huisnummer 61
Hoekhuis
120 - 190 m2
345.000 - 691.300
Gevel Doorkijk 12huisnummer 58
Tussenhuis
120 - 196 m2
345.000 - 562.600
Verreweg8
Vrijstaand huis
194 m2
791.470
Woningtypen
Buitengoed Nieuws
Buitengoed Agenda
 • Welke fases zijn er in Buitengoed?

  In de buurt Buitengoed komen circa 200 korte rijen, twee-onder-een-kaphuizen, enkele vrijstaande huizen en in dezelfde stijl kleinschalige appartementengebouwen. De huizen worden langs de lanen gefaseerd ontwikkeld en gebouwd. Lichtval bevat 18 unieke huizen met een splitlevel indeling en een kleinschalig appartementengebouw met 8 appartementen en 2 lofts. Langs de laan Onderling komen in de eerste bouwfase 19 sfeervolle rijhuizen die de buurtvijver met het groene park verbinden. De statige en rustige laan Verreweg krijgt prachtige herenhuizen en een kleinschalig appartementengebouw. De lanen Ritseling, Onderling en Doorkijk zijn op 2 april 2020 in online verkoop gegaan.

 • Zijn er koop- en huurwoningen beschikbaar in Buitengoed?

  In Buitengoed realiseren Wilgenrijk en haar partners veel verschillende huizentypologieën: korte rijen, twee-onder-een-kaphuizen, enkele vrijstaande huizen en in dezelfde stijl kleinschalige appartementengebouwen. Bijzonder is dat er niet alleen koophuizen in verschillende prijscategorieën worden aangeboden, maar ook vrije sector huurhuizen die worden ontwikkeld en gerealiseerd door Amvest. De verdeling is zo’n 70% koophuizen en 30% vrije sector huurhuizen.

  Voor meer informatie over het huuraanbod, verwijzen wij u door naar de website van Amvest.

 • Welke typen huizen zijn te koop in Buitengoed?

  De buurt Buitengoed kent een grote diversiteit aan huizen, u vindt daar vrijstaande huizen, twee-onder-één-kap huizen, rijhuizen en appartementen. Binnen deze categorieën zijn er ook verschillen te vinden zoals bijvoorbeeld bij de rijhuizen, een tussen of hoekhuis met een split-level indeling bij Lichtval en een riant tussenhuis van ca. 189 m² aan de laan Verreweg.

 • Hoeveel huizen komen er in Buitengoed?

  De buurt Buitengoed zal rond de 200 huizen kennen.

 • Wanneer start de bouw in Buitengoed?

  De bouw is gestart, omdat Buitengoed een gefaseerde verkoop kent is het afhankelijk van de fase.

 • Wanneer zijn de huizen in Buitengoed klaar en kan ik er echt wonen?

  Uw bouwer zal een datum van vooroplevering en oplevering communiceren. Als alle werkzaamheden volgens afspraak zijn uitgevoerd, is uw huis gereed en krijgt u de sleutel.

Veelgestelde Vragen
Partners
Partners
Wilt u graag wonen
in Buitengoed?