zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz

Mooi wonen, Buitengoed

Buitengoed is een groene, waterrijke en open buurt met een dorpse sfeer. De buurt is geïnspireerd op de statige wijk Kralingen in Rotterdam: brede lanen, een vijver, oevers, en een park. Straten die slingeren, kleine binnenhoven, een fijne leefomgeving. Buitengoed heeft een ongekende woonvariatie met circa 200 huizen die sterk in type en uitvoering variëren en bevat zowel koophuizen als 43 huurhuizen. Kleinschalige appartementengebouwen volledig in architectuur van de omliggend huizen, treft u er ook.

De bouw van de buurt Buitengoed is in volle gang. Alle huizen zijn verkocht. In de tweede helft van 2021 komen de 43 huurhuizen gefaseerd beschikbaar via een wooncoöperatie.

Buitengoed

Architectuur in Buitengoed

Buitengoed is geïnspireerd op het statige Rotterdamse stadsdeel Kralingen. Een jaren dertig wijk met aaneengesloten herenhuizen, groene avenues, weelderige groene parken en vijvers omringd door villa’s. Deze warme en sfeervolle jaren dertig architectuur hebben zij in Buitengoed teruggebracht. Met veel aandacht voor details, zoals bijzonder metselwerk en grote gootoverstekken.

In Buitengoed heeft elke laan zijn eigen unieke sfeer en karakter door materiaalgebruik en groen. Alle huizen worden ontworpen binnen de ontwerpfilosofie de “Maassluise School”. Binnen deze filosofie is er eenheid, ruimte voor variatie en een hoge mate van kwaliteit.

Over Buitengoed
Plankaart Buitengoed

Kenmerken

 • Buitengoed is een groene, rustige en statige buurt met veel bijzondere plekken zoals vijver, parktuin en waterranden
 • Gefaseerde verkoop van ongeveer 200 huizen, vrijstaand, twee-onder-een-kaphuizen, korte rijtjes, appartementen
 • Zo’n 70% koophuizen en 30% vrije sector huurhuizen
 • Zeer groene inrichting in aansluiting op Cornelis van de Lelylaan en Parkwal
 • Hoogwaardige architectuur diverse architecten volgens Stijlboek Maassluise School
 • Stijlvol en natuurlijk kleur- en materiaalgebruik
 • Kernwaarden: groen, water, park, binnenhoven, architectuur, rust
Waar In Wilgenrijk
Kenmerken
Verreweg16

Verreweg

De architectuur langs de laan Verreweg is statig en afwisselend. De herenhuizen hebben een eigen karakter, stijl en kleurenpalet. Doordat deze unieke herenhuizen gevarieerde daken hebben, ontstaat er een sierlijk schouwspel die u aan de jaren dertig laat denken. Alleen zult u al snel merken dat de herenhuizen gebouwd zijn met bewezen duurzame materialen zoals hardsteen, handvorm-bakstenen, keramische- oudhollandse pannen, zink en hout. Over elke entree is nagedacht en zorgvuldig uitgewerkt tot een statige entree met klassieke verhoudingen.

Alle huizen langs de laan Verreweg zijn verkocht.

Verreweg
Verreweg
Lichtval Buitengoed

Lofts aan Lichtval

De huizen langs Lichtval zijn op dit moment in aanbouw. Doordat Lichtval aan het park en de waterkant ligt, is er veel ruimte, met groen en water voor de deur. Aan het hof Lichtval vindt u 18 rijhuizen, die dankzij de splitlevel, aan de achterzijde ramen heeft van wel 3.60 meter hoog. De rustige ingang bevindt zich aan de lagergelegen hofzijde en de grote woonkamer en keuken op een hoger niveau die een prachtig wijds uitzicht heeft over het water.

Loop samen met de kinderen langs het kleinschalige appartementengebouw naar het park, waar u zich even in een groene oase kan terugtrekken. Dit luxe appartementengebouw met tien appartementen, waarvan vier benedenhuizen met tuin, vier appartementen op de eerste verdieping en loft appartementen in de kapconstructie, is gelegen aan de parktuin.

Aan Lichtval is alleen het loft appartement nog beschikbaar.

Plannen definitief
Start verkoop (2019/2020)
Bouw gestart (2020)
Verwachte oplevering
20192021
Planning
Buitengoed Nieuws
Buitengoed Agenda
 • Welke fases zijn er in Buitengoed?

  In de buurt Buitengoed komen circa 200 korte rijen, twee-onder-één-kaphuizen, enkele vrijstaande huizen en in dezelfde stijl kleinschalige appartementengebouwen. De huizen worden langs de lanen gefaseerd ontwikkeld en gebouwd. Momenteel wordt er hard gebouwd aan de buurt en zijn alle huizen verkocht.

 • Zijn er koop- en huurwoningen beschikbaar in Buitengoed?

  In Buitengoed realiseren Wilgenrijk en haar partners veel verschillende huizentypologieën: korte rijen, twee-onder-één-kaphuizen, enkele vrijstaande huizen en in dezelfde stijl kleinschalige appartementengebouwen. Bijzonder is dat er niet alleen koophuizen in verschillende prijscategorieën worden aangeboden, maar ook vrije sector huurhuizen die worden ontwikkeld en gerealiseerd door Amvest. De verdeling is zo’n 70% koophuizen en 30% vrije sector huurhuizen.

  Voor meer informatie over het huuraanbod, verwijzen wij u door naar de website van Amvest.

 • Welke typen huizen zijn te koop in Buitengoed?

  De buurt Buitengoed kent een grote diversiteit aan huizen, u vindt daar vrijstaande huizen, twee-onder-één-kap huizen, rijhuizen en appartementen. Binnen deze categorieën zijn er ook verschillen te vinden zoals bijvoorbeeld bij de rijhuizen, een tussen of hoekhuis met een split-level indeling bij Lichtval en een riant tussenhuis van ca. 189 m² aan de laan Verreweg. Alle huizen zijn inmiddels verkocht.

 • Hoeveel huizen komen er in Buitengoed?

  De buurt Buitengoed zal rond de 200 huizen kennen.

 • Wanneer start de bouw in Buitengoed?

  De bouw is gestart, omdat Buitengoed een gefaseerde verkoop kent is het afhankelijk van de fase.

 • Wanneer zijn de huizen in Buitengoed klaar en kan ik er echt wonen?

  Uw bouwer zal een datum van vooroplevering en oplevering communiceren. Als alle werkzaamheden volgens afspraak zijn uitgevoerd, is uw huis gereed en krijgt u de sleutel.

Veelgestelde Vragen
Partners
Partners
Wilt u graag wonen
in Buitengoed?