Buitengoed verreweg14

Mooi wonen, Buitengoed

Buitengoed is een groene, waterrijke en open buurt met dorpse sfeer. De buurt is geïnspireerd op de statige wijk Kralingen in Rotterdam: brede lanen, vijvers, oevers, een park. Straten die slingeren, kleine binnenhoven, een fijne leefomgeving. Buitengoed heeft een ongekende woonvariatie met circa 200 huizen die sterk in type en uitvoering variëren en bevat zowel koop- als huurhuizen. Kleinschalige appartementengebouwen volledig in architectuur van de omliggend huizen, treft u er ook.

Buitengoed

Wonen in Buitengoed

Te midden van de grote parktuin aan de rand van de buurt, is ook een ontspannen en natuurlijke plek aan het water dat ruimte biedt voor samen komen en heerlijk eten en drinken. Daarnaast loopt u vanuit de buurt zo de Parkwal op om te recreëren of via de natuurlijke hoofdentree naar de knusse historische binnenstad of het splinternieuwe winkelgebied Koningshoek. Dorps wonen met alle voorzieningen bij de hand.

Over Buitengoed
Plankaart 061119

Kenmerken

 • Groene, rustige en statige buurt met veel bijzondere plekken zoals vijver, parktuin en waterranden
 • Gefaseerde verkoop van ongeveer 200 huizen, vrijstaand, twee-onder-een-kaphuizen, korte rijtjes, appartementen
 • Zo’n 70% koophuizen en 30% vrije sector huurhuizen
 • Zeer groene inrichting in aansluiting op Cornelis van de Lelylaan en Parkwal
 • Hoogwaardige architectuur diverse architecten volgens Stijlboek Maassluise School
 • Stijlvol en natuurlijk kleur- en materiaalgebruik
 • Kernwaarden: groen, water, park, binnenhoven, architectuur, rust
Waar In Wilgenrijk
Kenmerken
Plannen definitief
Start verkoop
Vervolg Bouw
Verwachte oplevering
20192020
Planning
Huizen in Buitengoed
Buitengoed Beelden Aanzicht Stippellijn Lichtval28 E Front
Appartement
153 m2
525.000 - 527.500
Buitengoed verreweg3
Hoekhuis
176 - 183 m2
599.500 - 689.500
Buitengoed verreweg3
Tussenhuis
176 - 189 m2
549.500 - 562.500
Buitengoed verreweg14
Twee-onder-een-kap huis
177 - 184 m2
669.500 - 719.500
Buitengoed verreweg8
Vrijstaand huis
187 m2
809.500
Woningtypen
Architectuur ex 1

Architectuur

Plein06 en Converse Architects deden inspiratie op in de stad waar zij beide gevestigd zijn. Buitengoed is geïnspireerd op het statige Rotterdamse stadsdeel Kralingen. Een jaren dertig wijk met aaneengesloten herenhuizen, groene avenues, weelderige groene parken en vijvers omringd door villa’s. Deze warme en sfeervolle jaren dertig architectuur hebben zij in Buitengoed teruggebracht, maar dan in een modern jasje en met een dorps karakter. Met veel aandacht voor details, zoals bijzonder metselwerk en grote gootoverstekken. In Buitengoed heeft elke laan zijn eigen unieke sfeer en karakter door materiaalgebruik en groen.

Alle huizen worden ontworpen binnen de ontwerpfilosofie de “Maassluise School”. Binnen deze filosofie is er eenheid, ruimte voor variatie en een hoge mate van kwaliteit. In Buitengoed heeft elke laan zijn eigen unieke sfeer en karakter door materiaalgebruik en groen.

Architectuur

Landschaps-
ontwerp

Buitengoed is vormgegeven als een samenhangend ensemble, opgespannen tussen de slingerende, landschappelijke laan en het wandelpad langs de waterkant. Aan de zuidoostkant kijkt het appartementengebouw uit over het park. De beleving van het omringende landschap is optimaal. De huizen in Buitengoed zijn naar de waterkant, de buurtvijver of het groene park gericht. De huizen langs het water hebben een split-level. Hierdoor liggen de woonkamer en het terras ruim een meter hoger dan het voetpad. Zo ontstaat een veranda waar in de avondzon gezeten kan worden met uitzicht op het water en waar kinderen tussen het riet spelen. Ook de appartementen liggen verhoogd zodat de balkons uitzicht hebben op het groene park.

Landschapsontwerp
Buitengoed Nieuws
Buitengoed Agenda
 • Welke fases zijn er in Buitengoed?

  In de buurt Buitengoed komen circa 200 korte rijen, twee-onder-een-kaphuizen, enkele vrijstaande huizen en in dezelfde stijl kleinschalige appartementengebouwen. De huizen worden langs de lanen gefaseerd ontwikkeld en gebouwd. Lichtval bevat 18 unieke huizen met een splitlevel indeling en een kleinschalig appartementengebouw met 8 appartementen en 2 lofts. Langs de laan Onderling komen in de eerste bouwfase 19 sfeervolle rijhuizen die de buurtvijver met het groene park verbinden. De volgende huizen langs deze laan worden nog ontworpen. De statige en rustige laan Verreweg krijgt prachtige herenhuizen en een kleinschalig appartementengebouw. De lanen Ritseling, Twijg en Doorkijk worden later ontwikkeld.

 • Zijn er koop- en huurwoningen beschikbaar in Buitengoed?

  In Buitengoed realiseren Wilgenrijk en haar partners veel verschillende huizentypologieën: korte rijen, twee-onder-een-kaphuizen, enkele vrijstaande huizen en in dezelfde stijl kleinschalige appartementengebouwen. Bijzonder is dat er niet alleen koophuizen in verschillende prijscategorieën worden aangeboden, maar ook vrije sector huurhuizen die worden ontwikkeld en gerealiseerd door Amvest. De verdeling is zo’n 70% koophuizen en 30% vrije sector huurhuizen.

  Voor meer informatie over het huuraanbod, verwijzen wij u door naar de website van Amvest.

 • Welke typen huizen zijn te koop in Buitengoed?

  De buurt Buitengoed kent een grote diversiteit aan huizen, u vind daar vrijstaande huizen, twee-onder-één-kap huizen, rijhuizen en appartementen. Binnen deze categorieën zijn er ook verschillen te vinden zoals bijvoorbeeld bij de rijhuizen, een tussen of hoekhuis met een split-level indeling bij Lichtval en een riant tussenhuis van ca. 189 m² aan de laan Verreweg.

 • Hoeveel huizen komen er in Buitengoed?

  De buurt Buitengoed zal rond de 200 huizen kennen.

 • Wanneer start de bouw in Buitengoed?

  De bouw is gestart, omdat Buitengoed een gefaseerde verkoop kent is het afhankelijk van de fase.

  Maandag 8 april 2019, was de start van de eerste fase (Lichtval)

  Dinsdag 8 oktober 2019, was de start van de tweede fase (Onderling)

 • Wanneer zijn de huizen in Buitengoed klaar en kan ik er echt wonen?

  Uw bouwer zal een datum van vooroplevering en oplevering communiceren. Als alle werkzaamheden volgens afspraak zijn uitgevoerd, is uw huis gereed en krijgt u de sleutel.

Veelgestelde Vragen
Partners
Partners
Wilt u graag wonen
in Buitengoed?