SOPH7521web

Alle huizen verkocht, huurhuizen aangeboden

Alle koophuizen in Buitengoed zijn verkocht. De koop- en huurhuizen liggen verspreid over de kronkelende lanen Ritseling, Doorkijk, Onderling en Twijg en langs de statige laan Verreweg. Verreweg is een brede groene laan die langs meerdere buurten loopt zoals Buitengoed, Rietkraag, Parksingel en Parkweide. De architectuur langs deze bijzondere laan is afwisselend en een schouwspel van prachtige voorgevels.

De huurhuizen in Buitengoed worden door MVGM Wonen (vrije sector) te huur aangeboden. De eerste huurhuizen zijn in de tweede helft van 2021 opgeleverd en in verhuur. Zodra er beschikbaar aanbod is in, is dit terug te vinden op de website van MVGM. Wanneer u interesse heeft in één van deze huurhuizen of -appartementen, kunt u direct contact opnemen met MVGM.


Was u er niet op tijd bij, maar wilt u wel een huis huren in Wilgenrijk? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief. Zodra er weer nieuwe huurhuizen beschikbaar komen, wordt u als eerste op de hoogte gebracht hierover.

Buitengoed

Architectuur geïnspireerd op de jaren dertig

De architectuur en buitenruimte van Buitengoed zijn geïnspireerd op het statige Rotterdamse stadsdeel Kralingen. De jaren dertig bouwstijl is warm en sfeervol met veel aandacht voor detail. De huizen hebben een klassieke uitstraling door onder andere tuitgevels, zadeldaken, Franse balkons, dwarskappen en het metselwerk. Bovendien, zijn alle huizen ontworpen binnen de ontwerpfilosofie de ‘Maassluise School’. Dit ontwerpfilosofie geeft kaders en inspiratie voor het ontwerp van de huizen en buitenruimte. Het creëert een harmonische eenheid met ruimte voor variatie en hoge mate van kwaliteit.

Over Buitengoed

Kenmerken

 • Buitengoed heeft een mooie vijver, een park nabij en gezellige wandelpaden langs watergangen
 • Groenrijke buitenruimte
 • Hoogwaardige architectuur volgens stijlboek ‘Maassluise School’, geïnspireerd op de jaren dertig bouwstijl
 • De huizen hebben een nostalgische en klassieke uitstraling
 • De buurt bestaat uit ongeveer 200 huizen: vrijstaand huizen, twee-onder-een-kaphuizen, korte rijhuizen en appartementen
 • Ongeveer 70% koophuizen en 30% (vrije sector) huurhuizen
 • Kernwaarden: rust, recreatie, gezellige ontmoetingsplekken, ontspanning
Waar In Wilgenrijk
Kenmerken
Buitengoed beeld fijne leefomgeving

Buitengoed, een groenrijke en fijne leefomgeving


U wandelt langs paden die zich afwisselen tussen watergangen met natuurlijke oevers, gezellige straten en prachtige architectuur. De details van elk type huis vraagt uw aandacht. Tegelijkertijd ontgaat u niet dat de kronkelende straten uitkomen op de buurtvijver, een park en de statige laan Verreweg. Het is een fijne leefomgeving waar kinderen veilig buitenspelen en op ontdekkingstocht gaan naar de buurten nabij. Over de fietsbrug loopt of fiets u naar de buurt Zomerbries, een autoluw eiland. In het park naast het kleinschalig appartementengebouw geniet u samen met uw gezin van de ondergaande zon en ontspanning vlakbij uw huis. Wilt u op avontuur gaan? De parkwal ligt op steenworp afstand van Buitengoed. Een schitterend gebied, van ruim 10 meter hoog en 1,2 km lang, waar u kunt sporten, wandelen en van het uitzicht kunt genieten. Recreëren is nog nooit zo dichtbij geweest!

Buitengoed
Buitengoed
Actueel aanbod
 • Welke fases zijn er in Buitengoed?

  In de buurt Buitengoed komen circa 200 korte rijen, twee-onder-één-kaphuizen, enkele vrijstaande huizen en in dezelfde stijl kleinschalige appartementengebouwen. De huizen worden langs de lanen gefaseerd ontwikkeld en gebouwd. Momenteel wordt er hard gebouwd aan de buurt en zijn alle huizen verkocht.

 • Welke typen huizen zijn te koop in Buitengoed?

  De buurt Buitengoed kent een grote diversiteit aan huizen. U vindt daar vrijstaande huizen, twee-onder-één-kap huizen, korte rijhuizen en kleinschalige appartementen. Alle huizen zijn inmiddels verkocht.

 • Hoeveel huizen komen er in Buitengoed?

  De buurt Buitengoed zal rond de 200 huizen kennen.

 • Zijn er op dit moment huizen te koop in Buitengoed?

  Op dit moment zijn er geen huizen te koop. Er worden wel weer huizen te koop aangeboden in nieuwe buurten in de nabije toekomst. Als u zich inschrijft op de nieuwsbrief, dan ontvangt u een mail wanneer er weer huizen beschikbaar zijn.

Buitenruimte
 • Welke buurten zijn er in Wilgenrijk?

  In Wilgenrijk zijn er verschillende buurten, welke u via deze pagina kunt bekijken: https://wilgenrijk.nl/buurten/ Hier vindt u ook de overzichtskaart, waarin de ligging van de buurt wordt getoond.

  Als u op zoek bent naar informatie over een specifieke buurt, dan kunt u de volgende pagina's bezoeken:

 • Wanneer start de bouw in Buitengoed?

  De bouw van Buitengoed is in het voorjaar van 2019 gestart. Buitengoed gaat gefaseerd in verkoop en daardoor zal de bouw van de fases op verschillende momenten starten.

Veelgestelde Vragen
Partners
Partners
Buitengoed Nieuws
Buitengoed Agenda
Wilt u graag wonen
in Buitengoed?