Alle huizen verkocht, huurhuizen aangeboden

Alle koophuizen in Buitengoed zijn verkocht. De koop- en huurhuizen liggen verspreid door de kronkelende lanen Ritseling, Doorkijk, Onderling en Twijg en langs de statige laan Verreweg. Verreweg is een brede groene laan die langs meerder buurten loopt zoals Buitengoed, Rietkraag en Parksingel. De architectuur langs deze bijzonder laan is afwisselend en een schouwspel van prachtige voorgevels.

De huurhuizen in Buitengoed worden door MVGM Wonen (vrije sector) te huur aangeboden. De bouw in Buitengoed is in volle gang. De eerste huurhuizen worden naar verwachting in de tweede helft van 2021 opgeleverd. Wilt u de huurhuizen of de huizen die al reeds verkocht zijn bekijken?

Buitengoed
zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz zz

Architectuur geïnspireerd op de jaren dertig

De architectuur en buitenruimte van Buitengoed zijn geïnspireerd op het statige Rotterdamse stadsdeel Kralingen. De jaren dertig bouwstijl is warm en sfeervol met veel aandacht voor detail. De huizen hebben een klassieke uitstraling door onder andere tuitgevels, zadeldaken, Franse balkons, dwarskappen en het metselwerk. Bovendien, zijn alle huizen ontworpen binnen de ontwerpfilosofie de ‘Maassluise School’. Dit ontwerpfilosofie geeft kaders en inspiratie voor het ontwerp van de huizen en buitenruimte. Het creëert een harmonische eenheid met ruimte voor variatie en hoge mate van kwaliteit.

Over Buitengoed
Wilgenrijk Plankaart Buurt Buitengoed

Kenmerken

 • Buitengoed heeft een mooie vijver, een park nabij en gezellige wandelpaden langs watergangen
 • Groenrijke buitenruimte
 • Hoogwaardige architectuur volgens stijlboek ‘Maassluise School’, geïnspireerd op de jaren dertig bouwstijl
 • De huizen hebben een nostalgische en klassieke uitstraling
 • De buurt bestaat uit ongeveer 200 huizen: vrijstaand huizen, twee-onder-een-kaphuizen, korte rijhuizen en appartementen
 • Ongeveer 70% koophuizen en 30% (vrije sector) huurhuizen
 • Kernwaarden: rust, recreatie, gezellige ontmoetingsplekken, ontspanning
Waar In Wilgenrijk
Kenmerken
Wilgenrijk Buitengoed Ritseling

Buitengoed, een groenrijke en fijne leefomgeving


U wandelt langs paden die zich afwisselen tussen watergangen met natuurlijke oevers, gezellige straten en prachtige architectuur. De details van elk type huis vraagt uw aandacht. Tegelijkertijd ontgaat u niet dat de kronkelende straten uitkomen op de buurtvijver, een park en de statige laan Verreweg. Het is een fijne leefomgeving waar kinderen veilig buitenspelen en op ontdekkingstocht gaan naar de buurten nabij. Over de fietsbrug loopt of fiets u naar de buurt Zomerbries, een autoluw eiland. In het park naast het kleinschalig appartementengebouw geniet u samen met uw gezin van de ondergaande zon en ontspanning vlakbij uw huis. Wilt u op avontuur gaan? De parkwal ligt op steenworp afstand van Buitengoed. Een schitterend gebied, van ruim 10 meter hoog en 1,2 km lang, waar u kunt sporten, wandelen en van het uitzicht kunt genieten. Recreëren is nog nooit zo dichtbij geweest!

Buitengoed
Buitengoed
Plannen definitief
Start verkoop (2019/2020)
Bouw gestart (2020)
Verwachte oplevering
20192021
Planning
 • Welke fases zijn er in Buitengoed?

  In de buurt Buitengoed komen circa 200 korte rijen, twee-onder-één-kaphuizen, enkele vrijstaande huizen en in dezelfde stijl kleinschalige appartementengebouwen. De huizen worden langs de lanen gefaseerd ontwikkeld en gebouwd. Momenteel wordt er hard gebouwd aan de buurt en zijn alle huizen verkocht.

 • Zijn er koop- en huurwoningen beschikbaar in Buitengoed?

  In Buitengoed realiseren Wilgenrijk en haar partners veel verschillende huizentypologieën: korte rijen, twee-onder-één-kaphuizen, enkele vrijstaande huizen en in dezelfde stijl kleinschalige appartementengebouwen. Bijzonder is dat er niet alleen koophuizen in verschillende prijscategorieën worden aangeboden, maar ook vrije sector huurhuizen die worden ontwikkeld en gerealiseerd door Amvest. De verdeling is zo’n 70% koophuizen en 30% vrije sector huurhuizen.

  Voor meer informatie over het huuraanbod, verwijzen wij u door naar de website van MVGM Wonen.

 • Welke typen huizen zijn te koop in Buitengoed?

  De buurt Buitengoed kent een grote diversiteit aan huizen. U vindt daar vrijstaande huizen, twee-onder-één-kap huizen, korte rijhuizen en kleinschalige appartementen. Alle huizen zijn inmiddels verkocht.

 • Hoeveel huizen komen er in Buitengoed?

  De buurt Buitengoed zal rond de 200 huizen kennen.

 • Wanneer start de bouw in Buitengoed?

  De bouw van Buitengoed is in het voorjaar van 2019 gestart. Buitengoed gaat gefaseerd in verkoop en daardoor zal de bouw van de fases op verschillende momenten starten.

 • Zijn er huurhuizen beschikbaar in Buitengoed?

  Vanaf de eerste week van maart 2021 zijn er 43 huurhuizen beschikbaar in Buitengoed. De huizen hebben een woonoppervlakte vanaf circa 120 m², 3 slaapkamers op de 1e verdieping, een vrij in te delen zolder, lichte woonkamer met schuifpui naar de tuin.

 • Wanneer worden de eerste huurhuizen opgeleverd?

  Volgens de huidige prognose zijn de eerste huurhuizen in Buitengoed in de tweede helft van 2021 klaar. De huizen worden gefaseerd opgeleverd. Het is de bedoeling dat huurders direct intrekken als de huizen klaar zijn, daarom start de verhuur van de huizen ongeveer 4 tot 6 maanden voor de oplevering. In het voorjaar van 2021 verwachten we te starten met de verhuur van de eerste 12 huurhuizen.

 • Wanneer zijn de huizen in Buitengoed klaar en kan ik er echt wonen?

  De bouw van Buitengoed is in het voorjaar van 2019 gestart. Buitengoed is gefaseerd in verkoop gegaan. 47 huizen zijn reeds gebouwd en opgeleverd, de rest van de huizen is op dit moment in aanbouw.

 • Hoe kan ik in aanmerking komen voor voor een huurhuis in Buitengoed

  U kunt zich via MVGM Wonen inschrijven voor een huurhuis. U kunt rechtstreeks contact opnemen met MVGM nieuwbouwteam op telefoonnummer 088-432 40 80 of via de MVGM Wonen website.

 • Zijn er op dit moment huizen te koop in Buitengoed?

  Op dit moment zijn er geen huizen te koop. Er worden wel weer huizen te koop aangeboden in de nabije toekomst. Als u zich inschrijft op de nieuwsbrief, dan ontvangt u een mail wanneer er weer huizen beschikbaar zijn.

Veelgestelde Vragen
Partners
Partners
Buitengoed Nieuws
Buitengoed Agenda
Wilt u graag wonen
in Buitengoed?