Goedland:
Exclusief & Lommerijk wonen

Goedland is een exclusieve, ontspannen, boomrijke en groene omgeving. Een buurt voor vrijstaande huizen, middenin een parkachtig landschap. Dit landschap wordt gevormd door een stevige, lommerrijke bomenrand, die de achtergrond van de buurt vormt. Deze voegt zich op een natuurlijke manier samen met de knotwilgenrijen rondom de historische Weverskade. Waar de rest van Wilgenrijk zich vooral opent naar het omliggende karakteristiek Hollandse landschap, toont Goedland zich meer besloten, met ruime kavels en veel privacy.

Rietkraag

Wonen in een groene oase

De ligging van de ruime vrije kavels en de oriëntatie van de beoogde huizen, maakt wonen in deze buurt heel bijzonder. Uw kavel wordt namelijk bereikt via een kleinschalige doodlopende toegangslaan. Deze entree is volledig met de buurt mee ontworpen en ingericht. Zo wordt deze autoluwe toegang voorzien van een houten landelijk hekwerk en zijn de verlichting, erfafscheiding, dubbele private parkeerplaats en een toegangspoort, onderdeel van het hoogwaardige ontwerp.

De oriëntaties van de voorzijdes van de huizen zijn gericht op het park en de natuurlijke kreek, die volledig autovrij zijn. Hierdoor voelt wonen in Goedland zeer vrij en midden in het landschap. Dit gevoel wordt versterkt doordat de voortuinen de huizen met sfeervolle veranda’s het in groen insteken. Zo wordt binnen op een natuurlijke wijze verbonden met buiten en ontstaat er een knusse plek met vrij uitzicht.

Over Goedland
Plankaart Goedland

Kenmerken

 • Eigen en exclusief karakter
 • Vrije kavels met kaveloppervlakte tussen de 480 m² en 645 m²
 • Keuze uit huizen door u/uw architect ontworpen of uit het huizenboek van deze buurt. Beide ontworpen binnen de stijl van de ‘Maassluise School’.
 • Groene en lommerrijke structuur
 • Centrale watergang met toegankelijke oevers en een avontuurlijke speelplek op een eiland
 • Ontspannen en parkachtige omgeving door groene beplanting en volwassen bomen
 • Duurzame en klimaatadaptieve oplossingen met ruimte voor mens en dier
 • Autovrije binnengebieden en autoluwe straten
 • Fiets-en wandelroute die opgaat in de historische Weverskade
 • Toegang middels twee bruggen en een trekvlot
Waar In Wilgenrijk
Kenmerken
Goedland vistrap of cascade

De kreek en de watercascade

Goedland heeft een unieke signatuur binnen Wilgenrijk: de kreek. Het is een watergang van circa 8 meter breed met aan weerzijden een openbare en natuurlijke oever. Het gebied rondom de kreek ligt als geheel iets verzonken ten opzichte van het woongebied, waardoor het een eigen wereld creëert. Deze watergang vormt een belangrijke verbinding in de waterstructuur. De oevers zijn natuurvriendelijk ingericht en vormen een beschutte leefomgeving voor amfibieën, insecten en vissen. Midden in de kreek ligt een natuurlijk speeleiland met enkele grote bomen. Het eiland is bij uitstek geschikt om in te ravotten en hutten te bouwen. Er is zelfs een trekvlot waar kinderen avontuurlijk kunnen spelen. Aan de noordwestkant van Goedland bevindt zich een prachtige watercascade; dit vangt het peilverschil op en is een vriendelijke manier voor vissen om door te kunnen zwemmen. De watercascade wordt tevens gebruikt om een oversteek over de kreek te maken. Het eiland is via twee autovrije bruggen te bereiken.

Twee-onder-een-kaphuis
Twee-onder-een-kaphuis
Planning definitief (maart 2020)
Start verkoop (juni 2020)
Kavels bouwklaar
20192020
Planning
Nieuws
Agenda
Huizen in Goedland
Woningtypen
 • Kan ik hier zelf bouwen?
 • Aan welke eisen moeten mijn ontwerp voldoen?
 • Wanneer gaan de kavels in verkoop?
Veelgestelde Vragen
Partners
Partners
Wilt u graag wonen
op Goedland?